Hans-Joachim tildelt kulturprisen og Sondre tildelt kulturstipendet

Advarsel, åpne i et nytt vindu. PDFSkriv utE-post


Foto: Kari Midtgård Råsberg/Fjordenes Tidende

– Det kjekkeste med å være leder er å kunne sette pris på god innsats, sa leder i oppvekst- og kulturutvalget i Vågsøy, Jonny Almenning (H).
Dette sa Almenning da han i kommunestyrets siste møte før jul delte ut kulturprisen, idrettsstipendet og musikkstipendet for Vågsøy kommune 2011.
– Et godt samfunn trenger personer som gjør en ekstraordinær innsats, og som er eller utvikler talent.
Vi skal i dag sette pris på noen slike personer, kall dem ressurspersoner, talent eller forbilder, sa Almenning.

 Delte kulturprisen
Årets kulturpris blei delt mellom Lisbeth Helen Våge og Hans-Joachim Schüttke. Almenning sa at begge har gjort en stor innsats i musikklivet i Vågsøy.
– Vi håper de vil fortsette med det, og at denne prisen vil være en motivasjonsfaktor. Begge har spesielt satt sitt preg på korpsbevegelsen, som står sterkt i kommunen, sa han.
Lisbeth Våge har alltid vært en del av korpsbevegelsen. Hun er dirigent for to av korpsene i kommunen, Skavøypoll Skulemusikk og Torskangerpoll Musikklag.
– Hun gjør en fantastisk innsats spesielt for de yngste musikantene og for aspirantopplæringa. I tillegg er hun en fantastisk person med fantastisk stå på-vilje, sa Almenning.
Hans-Joachim Schüttke kom til Vågsøy som organist i kirka. Han engasjerte seg snart bredt i musikklivet i kommunen. Schüttke har vært dirigent i Ytre Nordfjord Brass og Bryggja Skulemusikk, og er nå dirigent i Måløy Musikklag og Måløy Songlag. Det var også han som dro i gang gospelkoret Sweet Spirit, som han også dirigerer.
– Han har engasjert seg for å få internasjonale musikalske kapasiteter til Vågsøy gjennom sommerkonsertene han har satt i gang, og andre arrangement. De siste årene har han også vært en viktig bidragsyter til Kulturnatt i Nordfjord, avslutta Almenning før han delte ut diplom, sjekker og blomster til de to kulturprisvinnerne. Kulturprisen er på til sammen 10.000 kroner.

Målretta musikktalent
Musikkstipendet 2011 gikk til Sondre Nerland fra Holvik, som har vært opptatt av musikk heile livet. Han begynte i Holvik Skulekorps og spiller i dag i Torskangerpoll Musikklag og Måløy Musikklag.
Attenåringen har også vært innom Vedvik Brassband og The Tall Ships’ Races Band, og har deltatt på NM i brass sammen med Torskangerpoll Musikklag.
– Han har jobba målretta og seriøst og har også tatt privattimer i fire år med Luis Santiago Ruiz.
Sondre har ambisjoner om å gjøre en innsats i Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps neste år, og ser det som en svært viktig inngangsportal til elitekorpsene i og rundt Bergen, der han ønsker å studere.
Vågsøy kommune ønsker lykke til med framtida, og håper å se Sondre tilbake i kommunen etter hvert, sa Almenning. Musikkstipendet er på 6.000 kroner.

 

 

Saken er skrevet av Kari Midtgård Råsberg i Fjordenes Tidende.